Frederiksoord : Horeca ondernemer/investeerder gezocht

Gegevens van dit object

Status: Te Huur
Objectnummer: EG240426
Prijs huur: In overleg
Bedrijfsoppervlakte: 800 m2
Bedrijfswoning: Nee
Speelautomaten: Nee
Brouwerijverplichting: Nee
Terras: Ja

Object informatie

Edens Horeca Makelaars: Op een unieke locatie in Frederiksoord (Unesco Werelderfgoed) bieden wij op het terrein van de voormalige tuinbouwschool deze casco horecagelegenheid aan. De ondernemer krijgt 800m2 kas ter beschikking voor het inrichten van een horeca exploitatie. Het terras heeft een oppervlakte van ca 750m2. De ondernemer moet zelf investeren in de inrichting van keuken/restaurant en terras.
De kassen liggen in de tuinen van de voormalige tuinbouwschool: het is een groot wandelpark (7 hectare) met een arboretum met 570 verschillende boomsoorten. Deze tuinbouwschool was de eerste en oudste tuinbouwschool van Nederland, opgericht in 1884, en was internationaal bekend.
Op dit moment worden de tuinen opgeknapt. De school wordt in fasen gerenoveerd en de kassen worden in 2024 volledig hersteld.

De bedoeling is om in deze kassen weer producten te telen en een gedeelte in te richten voor (hoogwaardige) horeca. Uiteraard wel in lijn met de historie van de Maatschappij door ook werk en opleiding te bieden aan mensen die dat nodig hebben. In het hoofdgebouw van de voormalige tuinbouwschool is een congresruimte voor catering van grotere bijeenkomsten met een capaciteit van 200 mensen.

Er zijn goede toegangswegen naar de kas, waar aan- en afvoer kunnen worden geregeld. Parkeren kan op een kleine parkeerplaats op het terrein zelf, of bij het museum (ongeveer 200 meter lopen).Tevens bevindt zich op het terrein een historisch schoolgebouwtje (momenteel 15.000 bezoekers/jaar) en worden er tuinfairs georganiseerd met meer dan 20.000 bezoekers.

Frederiksoord ligt in het westen van de provincie Drenthe, op de grens met Friesland en Overijssel. De omgeving is toeristisch met veel bossen en heidevelden; er is een museum (De Proefkolonie), veel historische gebouwen en oude boerderijen.

Wij zijn op zoek naar een horeca-ondernemer met een sociaal hart. Een ondernemer die wil investeren: zowel in mensen als in het bedrijf.

Interesse?
Neem direct rechtstreeks contact op!

edensmakelaars 058-2162423 edensmakelaars@hetnet.nl

Deel dit object

Meer informatie?

Meer informatie over Frederiksoord : Horeca ondernemer/investeerder gezocht?

Ga direct naar de makelaar