Te koop of te huur: Hotel in Beneden-Leeuwen

Gegevens van dit object

  • Status: Geen Status
  • Objectnummer: VMH2-356
  • Speelautomaten: Nee
  • Brouwerijverplichting: Nee
  • Terras: Ja
  • Leveranciers: Nee

Te koop of te huur: hotel in Beneden-Leeuwen
In de herbestemming van het rijksmonument De Klef is ruimte gemaakt voor de ontwikkeling van een hotel en andere horeca / leisure-activiteiten

In het ontwerp zijn 75 hotelkamers opgenomen, 500m² restaurant met daarnaast ruimte voor een terras en een steiger.
De huidige bestemming van het object is zowel bedrijfsmatig als maatschappelijk. Object ‘De Klef ’krijgt een herbestemming. Enerzijds kunnen wooneenheden worden gesitueerd in/aan het gebouw en anderzijds worden commerciële-, openbare-, dienst- verlenende– en horecafuncties aan het gebouw toegekend. De plint kan worden gebruikt voor overige functies (denk aan bezoekers- centrum, restaurant, botanische tuinen en zorginstellingen).

Op de afbeeldingen kunt u zien hoe één van de mogelijkheden van functiemenging is weergegeven: commercieel, horeca, wonen/hotel. Waarbij ruimte is gecreëerd om onder het maaiveld te parkeren. De zuidzijde van het gebouw heeft een dichte uitstraling (vanuit het verleden) en kan worden bekleed met zonnecollectoren.
Beneden-Leeuwen is een dorp gelegen in de provincie Gelderland, gelegen aan de rivier de Waal. Het betreffende object is van oudsher een pakhuisgebouw en werd ontworpen door architect Orie. Het forse gebouw bestaat uit een betonnen basement van 3 meter hoog, waarop een betonskeletconstructie werd gebouwd, voorzien van gordingen waarop ijzeren platen werden bevestigd. Het taps toelopende gebouw oogt opmerkelijk modern voor een ontwerp uit 1930. De weegbrug met bedieningsruimte en kantoor is nog in de oorspronkelijke staat aanwezig naast het pakhuis, aan de zijde van de Waaldijk.
Het gebouw “De Klef” is nog praktisch in dezelfde staat als bij de bouw in 1931. Na de sluiting van het bedrijf in 1982 is de loods nu nog steeds (tijdelijk) in gebruik voor opslag.
Het hotel komt te liggen in een prachtig recreatiegebied waarbij de originele gebouwen van historische waarde en betekenis zijn. De verhoogde ligging aan de Waal zorgt voor een fantastisch uitzicht aan zowel de voor- als de achterzijde.
Een uitgebreide brochure is in overleg beschikbaar.

Interesse?
Neem direct rechtstreeks contact op!

horecapachter 06-15048789 roelof@horecapachter.nl

Meer informatie?

Meer informatie over Te koop of te huur: Hotel in Beneden-Leeuwen?

Ga direct naar de makelaar