Gratis dienst van google voor uw naamsbekendheid van uw horecabedrijf!

Google Mijn Bedrijf
is een gratis dienst van Google. Heeft u daar al een vermelding? Wat is Google Mijn Bedrijf en hoe kunt u een goede vermelding van uw onderneming krijgen?

Zoekmachines. In principe maakt het niet uit welke zoekmachine u of uw klanten gebruiken. Er is meer op de wereld dan Google. Denk ook maar eens aan Bing (Microsoft) en Yahoo. Veel internetgebruikers willen niet dat er informatie van hen wordt opgeslagen en gebruiken dan een zoekmachine zoals Startpage.

Maar … Het blijft een feit dat Google een heel dominante positie in de zoekmachinewereld heeft. Het marktaandeel is circa 70%. Het is dus belangrijk dat uw onderneming er goed gevonden wordt.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee u kunt beheren hoe uw lokale bedrijf wordt weergegeven in Google-producten, zoals Google Maps en Zoeken. Als u een bedrijf heeft dat services op een bepaalde locatie levert aan klanten of als u services levert aan klanten binnen een aangegeven servicegebied, kunnen mensen u vinden via Google Mijn Bedrijf. Als bedrijven zijn geverifieerd op Google, is de kans twee keer zo groot dat gebruikers ze als betrouwbaar beschouwen.

Stel: u bent een potentiële klant. Deze klant is drie straten verwijderd van uw winkel en is op zoek naar iets waar u in de buurt het beste in bent (misschien heeft hij uw reclamebord gezien of heeft een bekende hem over uw bedrijf verteld). Wat vindt deze klant dan als hij op Google naar uw services zoekt?

Als u ervoor zorgt dat uw bedrijf wordt weergegeven op Google Mijn Bedrijf, kunnen klanten de door u geleverde producten en services vinden, contact met u opnemen en uw locatie vinden.

En het is allemaal gratis.

Hoe begint u?

U gaat naar Google Mijn Bedrijf en u begint met het aanmaken van uw vermelding. U heeft hiervoor een Google-account nodig. Zorg dat u een vierkante afbeelding van uw logo bij de hand heeft en bijv. een foto van uw pand. Tip.  Bereid alvast een korte ‘pitch’ (bedrijfsomschrijving) voor. De rest wijst zich vanzelf. Let op.  Voordat uw vermelding getoond wordt, moet er worden geverifieerd dat u ook de eigenaar van uw bedrijf bent. Hiervoor ontvangt u een briefkaart met code via de traditionele post.

Goed om te weten. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een artikel via Google Mijn Bedrijf te publiceren (goed voor de vindbaarheid) en uw producten/diensten wat extra onder de aandacht te brengen.

Let op.  Er wordt ook een gratis website aangeboden. Deze is echter zeer beperkt.

Tip 1.  Overweeg toch om deze eenvoudig en snel aan te maken en verwijs hier dan meteen naar uw ‘echte’ website.

Tip 2.  Op de Google Digitale Werkplaats wordt regelmatig een gratis webinar Google Mijn Bedrijf aangeboden.

 

Bron: https://www.google.com

#www.makelaarinhoreca.nl  #www.vmh-horeca.nl  #horecatekoop  #horecakopen #horecataxaties