Horecabedrijf verkopen

Vakgroep Makelaars Horeca helpt u in acht stappen uw horecabedrijf zo goed mogelijk te verkopen. Van kennismaking tot waardebepaling en van verkoopstrategie tot de overdracht.

Er is altijd een horecamakelaar van VMH bij u in de buurt, die uw regio goed kent en waarmee persoonlijk contact geen probleem is.

Onze horecamakelaar werken nauw met elkaar samen en hier profiteert u weer van. Allereerst omdat we landelijke dekking hebben en daarom een breed netwerk van potentiële kopers in heel Nederland (en zelfs in het buitenland). Daarnaast hebben wij samen enorm veel ervaring en kennis en kent de horecamakelaar die bij u in de buurt zit uw regio heel goed.

Vindt de VMH horecamakelaar in uw buurt>

 

Het 8-stappenplan

Wanneer u uw horecabedrijf wilt verkopen via VMH, kunt u rekenen op discretie, financiële slagvaardigheid, een vlotte en eerlijke afhandeling en een voordelige courtage.

Bij de verkoop van uw horecazaak doorloopt u samen met uw VMH horecamakelaar stappen. Hieronder vindt u een overzichtelijke weergave van het verkoopproces.

Stap 1: introductie
De verkoop van uw horeca onderneming start met een persoonlijk (of eventueel telefonisch) gesprek. Het liefst komen we bij u langs, zodat we meteen een beeld krijgen van uw bedrijf. Eventueel kunnen we u direct van tips voorzien, waarmee uw pand sneller en beter verkocht kan worden. Tijdens dit gesprek geeft de horecamakelaar u ook meer informatie over de kosten en de verkoopwaarden van onze dienstverlening.

Stap 2: waardebepaling
De waardebepaling wordt aan de hand van de door u aangereikte stukken, zoals de huurovereenkomst/eigendomsakte, de recente jaarcijfers en een overzicht van de inventaris en lopende verplichtingen, bepaald. Deze wordt vervolgens met u besproken.

Stap 3: verkoopstrategie
Aan de hand van de waardebepaling wordt de verkoopstrategie bepaald. Dit doet de horecamakelaar samen met u, waarbij de volgende vragen aan bod komen:

  • Hoe gaan we uw pand in de markt brengen?
  • Welke gegevens mogen wel en niet bekend worden gemaakt?
  • Waar dienen geïnteresseerden aan te voldoen?
  • Mag uw bedrijf wel of niet op social media?
  • Gaan we adverteren en op welke websites gaan we de verkoop van uw bedrijf bekendheid geven?

Stap 4: bezichtigingen
Wanneer geïnteresseerden zich melden, zullen wij meer informatie over uw horecabedrijf aan hen verstrekken. Vervolgens gaan we, in overleg met u, een bezichtiging verzorgen. Uiteraard zullen wij voorafgaand aan een bezichtiging de financiële gegoedheid van de kandidaten checken.

Stap 5: onderhandelingen
De VMH horecamakelaar begeleid het verkoopproces van begin tot eind. Daarbij zullen of kunnen de volgende zaken aan bod komen:

  • De verkoopprijs onderhandelingen
  • Eventuele overname van personeel
  • Eventuele overname van leverancierscontracten
  • De financiering (eventueel kunnen wij de kandidaten introduceren bij geschikte banken en/of crowdfunding partijen)
  • Overig advies voor de kandidaten

In dit stadium van het 8-stappenplan zal er ook een koopovereenkomst worden opgesteld en dienen de kandidaten een aanbetaling te doen op een derdengeldrekening.

Stap 6: de overdracht
Nadat de onderhandelingen grotendeels voorbij zijn, zal de daadwerkelijke overdracht onder toeziend oog van de VMH horecamakelaar en/of de notaris plaatsvinden.

Stap 7: financiële afwikkeling
Direct na levering, indien het een activa/passiva transactie betreft, maakt de makelaar de koopsom op een door u aan te geven banknummer over en worden de transactiekosten met u verrekent. Indien het een overdracht is met onroerend goed wordt deze actie door de betreffende notaris gedaan.

Stap 8: nazorg
Onze dienstverlening stopt niet na het zetten van de handtekening op de koopovereenkomst. Als u vragen hebt naar aanleiding van de verkoop van uw horecazaak, kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Eventueel kunnen wij u ook als gecertificeerd aankoopmakelaar begeleiden in de aankoop van een ander horecabedrijf.

Wilt u uw horeca onderneming verkopen of weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.