Verpachten

De VMH Makelaars kunnen door heel Nederland voor u bemiddelen bij het verpachten van uw horecabedrijf. Met onze kennis, begeleiding en contacten stellen wij samen met u een strategie op. Eén van de voordelen van een VMH Makelaar is dat zij hun eigen regio/werkgebied kennen. Horecabedrijf verpachten?  Kom via het contactformulier in contact met een gespecialiseerde horecamakelaar in uw regio. Via de link “aangesloten horecamakelaars” vindt u de juiste contactpersoon in uw regio.

Omdat het steeds moeilijker is geworden een horecazaak te financieren is (ver)pachten de ideale oplossing om toch, al dan niet met een eigen vermogen, uw droomzaak te kunnen starten of een opvolger te vinden voor uw zaak.

Er zijn erg veel moeilijke omschrijvingen voor pachten, maar pachten in de horeca wil echter niets meer zeggen dan dat je een vast of variabel bedrag (pacht) betaalt voor alles wat met het gebruik van de onderneming te maken heeft. Dit is onder andere de goodwill, de naam en de inventaris. Hiernaast komt er in vele gevallen nog wel de vaste huur van het pand bij, zodat er een aparte (onder)huurovereenkomst opgemaakt zal worden.

In de wet staat echter nergens vermeld aan welke voorwaarden een pachtovereenkomst moet voldoen. De verpachter en de pachter moeten dus samen om de tafel om de voorwaarden te bespreken en zodoende tot een overeenkomst te komen. De VMH Makelaars kennen vele varianten van samenwerking en kunnen beide partijen hierin adviseren.

De meest voorkomende vorm van pacht is een percentage van de omzet. Deze vorm heeft voordelen en nadelen. Wij willen u graag uitleggen welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Via het contactformulier kunt u direct met ons in contact komen en kunnen wij uw vragen over een horecabedrijf verpachten of pachten beantwoorden. Via het inschrijfformulier houden wij u op de hoogte van het nieuwste aanbod en prijswijzigingen.