BTW aangifte horecaondernemers | e-Herkenning!

Let op! Doet u zelf als horecaondernemer uw btw-aangifte  of kleine belastingzaken dan veranderd er in 2022 de aangifte. Er zijn ondernemers die de gangbare of lichte btw-zaken zelf regelen met de Belastingdienst. Wat moet u weten als u tot deze groep ondernemers behoort? Wat verandert er vanaf 2022? Ondernemersportaal Belastingdienst Regelt u uw btw-zaken […]

Belastingvrije bonus voor uw trouwe werknemer!

Hoe gebruik ik als ondernemer de werkkostenregeling (WKR)? Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. U mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten. Vrije ruimte werkkostenregeling U mag onbelast vergoedingen geven. Het totale bedrag moet wel onder […]

Geen 1,5 meter, wél coronapas

Vanaf 25 september is de 1,5 meter maatregel van de baan. Dit betekent dat je als horeca weer op maximale capaciteit open mag! Daarentegen is het coronatoegangsbewijs, die je krijgt bij volledige vaccinatie, na herstel van een besmetting of een negatieve testuitslag, wel verplicht voor iedereen boven de 12 jaar die een horecagelegenheid bezoekt. In […]

Uitstel van belasting betalingen!

Ondernemers uit de horecabranche die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als u nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021. Vanaf deze datum moeten alle belastingen waarvoor u op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald […]

Omgaan met negatieve reviews van uw klanten!

Negatieve reacties op social media. Omgaan met negatieve reviews van uw klanten, hoe dit u dit precies? Online reviews spelen een steeds grotere rol bij de keuze van een consument. Voordat een klant gaat reserveren bekijkt diegene eerst de reviews van een restaurant. Deze beoordelingen zijn zichtbaar op sites als TheFork, Tripadvisor en Resengo. Potentiële […]

Vrijstelling Buma/Stemra, Sena en Videma

Er is door COVID 19  een Convenant gesloten na overleg tussen de Commissie Auteursrecht van VNO-NCW en MKB-Nederland en de VOI©E-leden Buma, Sena en Videma Overwegende: –  dat veel ondernemers en rechthebbenden ernstig zijn getroffen doordat hun dienstverlening grotendeels stil is gevallen als gevolg van de maatregelen die de Rijksoverheid ook in 2021 heeft moeten […]

Voorkom sluiting van je horecapand!

Nu de horeca weer ‘volledig’ open mag, is het van belang dat een nieuwe sluiting wordt voorkomen. Demissionair justitieminister Grapperhaus heeft aangegeven dat horecagelegenheden beter moeten letten op de naleving van de coronaregels, zoals de 1,5 meter afstand. Wordt dit niet nageleefd, dan loop je het risico dat je pand wordt gesloten. In dit artikel […]

Personeel! Hoe vul je de openstaande horecavacature?

Zet uw eigen netwerk in! Whatsapp! Zet het met een foto van een poster ( personeel gezocht)  en uw bedrijf in de Whatsapp groep (en) laat dit bericht ook delen door….. Vraag uw medewerkers. Hetzelfde geldt voor uw medewerkers. Vraag of zij in hun netwerk eens een balletje willen opgooien. Zij weten immers wat de […]

De terras zijn weer open! 7 tips voor werken op het terras!

Tip 1: Zorg ervoor dat het terras, restaurant of café er verzorgd uit ziet Een eerste indruk is goud waard. Zeker voor gasten die spontaan op zoek zijn naar een terras of restaurant kan een eerste indruk doorslaggevend zijn. Dus wil je dat mensen bij jou plaatsnemen? Zorg er dan altijd voor dat tafels na […]

Volledig open, en dan?

De deuren van de restaurants zijn weer open. We mogen eindelijk ook weer binnen borrelen en dineren. Vanaf 26 juni volgt de overige horeca en hopelijk is dan snel alles weer volledig geopend. Maar voor nu hebben we nog twee extra drempels te nemen, namelijk de grote zorg omtrent personeelstekorten en de hoge belastingschulden van […]