Maaltijden personeel belast of onbelast!

Let op: eten als de bediening een vorkje meeprikt? Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. “Mag ik wat eten” Personeel […]

Wat mag je bijverdienen als vakantiebaantje?

Tijdens de vakantietijd willen er veel jongeren weer een zakcentje bijverdienen. Althans, zolang hun kinderbijslag of de studiefinanciering maar niet in gevaar komt. Het gaat om de kinderbijslag en de studiefinanciering. Bijverdienen wat is belangrijk voor de student / scholier: Kinderbijslag behouden. Werknemers van 16 of 17 jaar mogen niet meer dan € 1.296 netto per kwartaal […]

Trends en informatie over terrassen

Hoeveel kost een rondje? Uit de jaarlijkse inventarisatie van de prijs voor een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé). Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Dat is gemiddeld €2,83 per drankje. Bieren De verkoop van speciaalbieren blijft in de lift zitten. Hierbij […]

Trends en informatie over en rondom strandpaviljoens

Ontwikkelingen rondom strandpaviljoens De afgelopen vijf jaar is het aantal strandpaviljoens in Nederland toegenomen van 396 naar 413 paviljoens. Opmerkelijk is dat de groei voornamelijk komt door strandpaviljoens in niet-kustprovincies. Volgens het NBTC Holland Marketing werd in 2017 de kust door 2,6 miljoen buitenlanders bezocht. Momenteel hebben 164 strandpaviljoens een jaarrondvergunning. Daarnaast zien we een […]

Tips en tricks voor horecamarketing!

Een kijkje achter de schermen Als je al gebruik maakt van Social Media marketing voor je horecaonderneming, dan zul je vast al begrijpen hoe belangrijk het is om consistent te blijven posten. Als je een pagina van een café, restaurant of andere horecaonderneming tegenkomt die al maanden niets gepost heeft, krijg je automatisch het gevoel […]

Gemotiveerder personeel? Dit zijn dé tips!

Speel open kaart met je werknemers Door je werknemers inzicht te geven in hoeveel er bijvoorbeeld is omgezet tijdens de lunch, realiseren ze zich ook hoe waardevol ze zijn voor de onderneming. Daarnaast is het, juist als eigenaar, goed om advies te vragen aan je werknemers en om hier vervolgens ook wat mee te doen. […]

De belangrijkste horecatrends in 2019

Het vergemakkelijken van het betalen Sinds de introductie van contactloos betalen, blijft pinnen steeds maar populairder worden. Zo waren er vorig jaar maar liefst 13% meer betalingen ( met de pinpas ten opzichte van 2017, en er wordt verwacht dat deze stijgende lijn voortzet in 2019. Verder wordt er minder contant afgerekend, dit komt ook […]

Hoe onderscheid je je ten opzichte van andere spelers in de horeca?

Tips van Offff: Je onderscheiden in de horeca Hoe zorg je ervoor dat jouw horecazaak zich onderscheidt van de rest? Youri van Overdijk en Maarten Laan van het creatieve Rotterdamse bureau Offff helpen horecazaken hierbij op weg. ‘Je moet je gast raken in het hart. Gewoon door meer op jezelf te gaan lijken.’ Speciaal voor […]

Stijging horecaomzet!

Omzet horeca stijgt 1,8 procent in vierde kwartaal De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2018 met 1,8 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1,7 procent. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 1,7 procent toe, de […]

Kleine werkgevers mogen tot 2000 euro hogere onbelaste vergoedingen geven aan werknemers!

Onbelaste vergoedingen. Werkgevers kunnen vanaf 2020 tot 2000 euro hogere onbelaste vergoedingen geven aan hun werknemers. De zogenaamde werkkostenregeling, waarmee werkgevers bijvoorbeeld een kerstpakket of een bedrijfsuitje kunnen geven, wordt verruimd. Dit wordt gedaan op zo’n manier dat kleine werkgevers relatief het meeste voordeel hebben. Dit heeft de ministerraad besloten op voordracht van staatssecretaris Snel […]