Boekhouding aangifte uw eigen verantwoordelijkheid!

Mijn adviseur regelt het wel! U heeft een accountant en/of belastingadviseur in de arm genomen voor uw boekhouding, jaarstukken en belastingaangiften. Kortom, ú heeft er geen omkijken meer naar. Of toch wel? Wat is handig en verstandig? De stukken die uw (horeca)adviseur opstelt, worden u ter goedkeuring aangeboden. Vaak be­spreekt uw adviseur de stukken met […]

Hoe is bij u de fooi geregeld!

Als horecaondernemer bemoeit u zich niet met de fooienpot, laat de belastingdienst u dan met rust? Wanneer geen loonheffingen bij fooien U Hoeft  geen loonheffing in te houden op het fooibedrag als u zich aan deze 3 voorwaarden houdt. U houdt bij de loonbepaling van de werknemer geen rekening met eventueel ontvangen fooien. Dit betekent […]

Huurverhoging bij een middenstandsbedrijfsruimte?

In Nederland mag een verhuurder zelf bepalen hoeveel hij vraagt voor een bedrijfspand. Maar als je het eenmaal gehuurd hebt, mag hij volgens het huurrecht geen grote huurverhogingen meer doorvoeren. Onderscheid In de regelgeving rond huurcontracten is er een onderscheid tussen twee verschillende ruimtes: middenstandsbedrijfsruimtes en overige bedrijfsruimtes. Heel kort gezegd is een middenstandsbedrijfsruimte (ook […]

Flexcontracten, nu al actie ondernemen voor 2020!

Het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ is op 05.02.2019 aangenomen door de Tweede Kamer. Als deze in de Eerste Kamer wordt aangenomen, is het verstandig nu al maatregelen te nemen. Wat speelt er en wat moet u doen? Piek en ziek. Veel werkgevers in de horeca maken gebruik van inval- en oproepkrachten, nuluren-, min-max- en […]

Cafetariamodel!! | Hoe kun je een werknemer binden aan jou horecabedrijf.

Cafetariamodel! Werknemers zijn steeds moeilijker te krijgen en aan uw horecabedrijf te binden. Daarom stappen steeds meer werkgevers over op een cafetariamodel, met alle voordelen van dien. Is zo’n systeem ook iets voor uw horecabedrijf?  Problemen met wisselend personeel.De werkloosheid is laag, de economie bloeit en goed personeel is schaars en duur. Het zogenaamde cafetariamodel […]

Maaltijden personeel belast of onbelast!

Let op: eten als de bediening een vorkje meeprikt? Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. “Mag ik wat eten” Personeel […]

Wat mag je bijverdienen als vakantiebaantje?

Tijdens de vakantietijd willen er veel jongeren weer een zakcentje bijverdienen. Althans, zolang hun kinderbijslag of de studiefinanciering maar niet in gevaar komt. Het gaat om de kinderbijslag en de studiefinanciering. Bijverdienen wat is belangrijk voor de student / scholier: Kinderbijslag behouden. Werknemers van 16 of 17 jaar mogen niet meer dan € 1.296 netto per kwartaal […]

Trends en informatie over terrassen

Hoeveel kost een rondje? Uit de jaarlijkse inventarisatie van de prijs voor een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé). Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Dat is gemiddeld €2,83 per drankje. Bieren De verkoop van speciaalbieren blijft in de lift zitten. Hierbij […]

Trends en informatie over en rondom strandpaviljoens

Ontwikkelingen rondom strandpaviljoens De afgelopen vijf jaar is het aantal strandpaviljoens in Nederland toegenomen van 396 naar 413 paviljoens. Opmerkelijk is dat de groei voornamelijk komt door strandpaviljoens in niet-kustprovincies. Volgens het NBTC Holland Marketing werd in 2017 de kust door 2,6 miljoen buitenlanders bezocht. Momenteel hebben 164 strandpaviljoens een jaarrondvergunning. Daarnaast zien we een […]

Tips en tricks voor horecamarketing!

Een kijkje achter de schermen Als je al gebruik maakt van Social Media marketing voor je horecaonderneming, dan zul je vast al begrijpen hoe belangrijk het is om consistent te blijven posten. Als je een pagina van een café, restaurant of andere horecaonderneming tegenkomt die al maanden niets gepost heeft, krijg je automatisch het gevoel […]