Trends en informatie over en rondom strandpaviljoens

Ontwikkelingen rondom strandpaviljoens De afgelopen vijf jaar is het aantal strandpaviljoens in Nederland toegenomen van 396 naar 413 paviljoens. Opmerkelijk is dat de groei voornamelijk komt door strandpaviljoens in niet-kustprovincies. Volgens het NBTC Holland Marketing werd in 2017 de kust door 2,6 miljoen buitenlanders bezocht. Momenteel hebben 164 strandpaviljoens een jaarrondvergunning. Daarnaast zien we een […]

Tips en tricks voor horecamarketing!

Een kijkje achter de schermen Als je al gebruik maakt van Social Media marketing voor je horecaonderneming, dan zul je vast al begrijpen hoe belangrijk het is om consistent te blijven posten. Als je een pagina van een café, restaurant of andere horecaonderneming tegenkomt die al maanden niets gepost heeft, krijg je automatisch het gevoel […]

Gemotiveerder personeel? Dit zijn dé tips!

Speel open kaart met je werknemers Door je werknemers inzicht te geven in hoeveel er bijvoorbeeld is omgezet tijdens de lunch, realiseren ze zich ook hoe waardevol ze zijn voor de onderneming. Daarnaast is het, juist als eigenaar, goed om advies te vragen aan je werknemers en om hier vervolgens ook wat mee te doen. […]

De belangrijkste horecatrends in 2019

Het vergemakkelijken van het betalen Sinds de introductie van contactloos betalen, blijft pinnen steeds maar populairder worden. Zo waren er vorig jaar maar liefst 13% meer betalingen ( met de pinpas ten opzichte van 2017, en er wordt verwacht dat deze stijgende lijn voortzet in 2019. Verder wordt er minder contant afgerekend, dit komt ook […]

Hoe onderscheid je je ten opzichte van andere spelers in de horeca?

Tips van Offff: Je onderscheiden in de horeca Hoe zorg je ervoor dat jouw horecazaak zich onderscheidt van de rest? Youri van Overdijk en Maarten Laan van het creatieve Rotterdamse bureau Offff helpen horecazaken hierbij op weg. ‘Je moet je gast raken in het hart. Gewoon door meer op jezelf te gaan lijken.’ Speciaal voor […]

Stijging horecaomzet!

Omzet horeca stijgt 1,8 procent in vierde kwartaal De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2018 met 1,8 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1,7 procent. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 1,7 procent toe, de […]

Kleine werkgevers mogen tot 2000 euro hogere onbelaste vergoedingen geven aan werknemers!

Onbelaste vergoedingen. Werkgevers kunnen vanaf 2020 tot 2000 euro hogere onbelaste vergoedingen geven aan hun werknemers. De zogenaamde werkkostenregeling, waarmee werkgevers bijvoorbeeld een kerstpakket of een bedrijfsuitje kunnen geven, wordt verruimd. Dit wordt gedaan op zo’n manier dat kleine werkgevers relatief het meeste voordeel hebben. Dit heeft de ministerraad besloten op voordracht van staatssecretaris Snel […]

Btw-verhoging wel of niet doorberekenen, twijfelt u nog?

MENUKAARTPRIJS EN DE BTW VERHOGING! Er blijken nog steeds horecaondernemers te zijn die twijfelen over het (deels) doorberekenen van de btw-verhoging van het lage tarief van 6 naar 9% vanaf januari dit jaar. Belang. Cijfermatig lijkt het belang klein. Want op een kop koffie van € 2,50 (prijs 2018 incl. 6% btw) betekent doorberekenen naar een […]

indeplaatsstelling van een nieuwe huurder

indeplaatsstelling U wenst uw onderneming te verkopen aan een gegadigde die daar een fors bedrag voor wilt betalen, bijvoorbeeld omdat u binnenkort de pensioensgerechtigde leeftijd bereikt. Uiteraard staat het u vrij uw onderneming te verkopen. Als u echter de ruimte van de exploitatie huurt en niet in eigendom heeft,  heeft u echter wel de medewerking […]

Huur horecapand | Huurprijsaanpassing, hoe gaat dat in zijn werk?

HUUR HORECAPAND Huurprijsaanpassing, hoe gaat dat in zijn werk? Als u een huurcontract aangaat, is de huurprijs natuurlijk een belangrijk punt. Maar kunt u nog iets als u na een tijdje vindt dat de huur te hoog is? En mag de verhuurder de huur zomaar verhogen als hij vindt dat die te laag is? Huurprijs […]