Checklist financiering voor een horecabedrijf!

                                                                 Inleiding financiering Bij het starten van een bedrijf komt heel wat kijken. Een van de eerste dingen die goed geregeld moet worden is […]

Gasten betalen rekening via Tikkie?

Rekeninghouders kunnen elkaar betaalverzoeken sturen via WhatsApp. Handig om een barrekening te delen, en daarom erg populair. Waarom zo’n betaalverzoek niet via WhatsApp, sms of e-mail versturen met Tikkie voor bedrijven? Wat is ‘Tikkie’ ook alweer? Tikkie is een gratis app voor de iPhone met minimaal iOS 8 of een Android-toestel met minimaal OS 4.4. […]

Nieuwe horeca CAO is 1 januari 2020 een feit!

KHN is samen met CNV Vakmensen en FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. De achterbannen van CNV Vakmensen en FNV Horeca steunen dit resultaat. De nieuwe cao horeca gaat per 1 januari 2020 in en loopt tot en met 31 december 2020. Via deze horeca-cao worden de maatregelen uit de Wet arbeidsmarkt […]

Muziek en/of sport – TV programma’s afspelen in uw horecabedrijf?

Als U een horecabedrijf hebt, dan wilt u waarschijnlijk muziek en/of videobeelden kunnen afspelen voor uw gasten. In dat geval moet u rekening houden met de vergoedingen die u moet betalen voor het afspelen van ‘beschermde muziek en beelden’. De partijen die deze vergoedingen innen zijn Buma, Sena en Videma. Wilt u geen vergoedingen betalen […]

Voorlichtingcampagne over nieuwe regels arbeidscontracten en ontslag

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een voorlichtingstraject gestart om werkgevers en werknemers te informeren over de veranderende regels op het gebied van arbeidscontracten en ontslag. Op 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) in. Daardoor kunnen de rechten en plichten van iedere werkgever en werknemer in Nederland veranderen. Met […]

Vier jaar op rij omzetgroei eet- en drinkgelegenheden

Positieve verwachtingen horeca in 2020 ondanks daling vertrouwen De omzet van logiesverstrekkers, waaronder hotels en vakantieparken, nam met 0,1 procent toe in vergelijking met een kwartaal eerder. Het volume, de voor prijs gecorrigeerde omzet, steeg met 0,3 procent. De omzet van hotels nam met 0,4 procent toe, het volume met 0,2 procent. De omzet van overige logiesverstrekking, waaronder vakantiehuisjes en kampeerterreinen, […]

Procedure bij de verkoop van een horecabedrijf

  Een horecaondernemer die besloten heeft zijn bedrijf te verkopen, zal rekening moeten houden met een aantal aspecten. Het is voor hem / haar onder andere van belang om te weten: Hoe en wanneer hij / zij zich moet voorbereiden op de verkoop Hoe de verkoopprijs bepaald moet worden Hoe de ondernemer zijn / haar […]

horecapand in eigendom of huurpand

horeca bedrijfspand huur, verhuur Huurpand Horeca Als huurder van een bedrijfspand hebt u het wettelijke recht uw bedrijf aan derden te verkopen en daarbij, met betrekking tot het huurcontract, de rechten en plichten voorvloeiende uit de lopende huurovereenkomst over te dragen op de kopende partij. Dit noemen we een indeplaatsstelling van de huurovereenkomst. Het staat uw […]

Aanvraag (extra) financiering bij de bank

Investering! Als u een investering gaat doen heeft u daar misschien een financiering voor nodig. Maar hoe bepaalt u nou de hoogte van de financiering (aanvraag)? Bij  de aankoop van een bedrijf is hier een financieringstabel voor nodig, maar het kan ook zo zijn dat u al een horecabedrijf heeft en plotseling uw espressomachine kapot […]

Blokhuis | Rookbeleid terrassen!

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil roken op het terras verbieden. Dat is nodig en onvermijdelijk, vindt hij. Roken in de horeca is al verboden en ook aan de rookruimtes die rokers nog een toevluchtsoord bieden komt binnen twee jaar een einde. Maar ”het zou ook heel wijs zijn” terrassen rookvrij te maken, zegt Blokhuis op […]