De WHOA helpt bedrijven die door hoge schulden failliet dreigen te gaan!

Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) ingegaan. Deze nieuwe wet helpt bedrijven zonder instemming van alle schuldeisers toch een akkoord te bereiken op een schuldregeling. Met de WHOA-routekaart volg je stapsgewijs de weg van voorbereiding naar akkoord. Wat moet je doen om een akkoord van […]

5 stappen naar de zomer

Eindelijk! We mogen weer. Een klein beetje, misschien. Maar we mógen weer! De terrassen mogen tussen 12.00 en 18.00 uur open onder een aantal voorwaarden. Dit is de eerste zet in het vijfstappenplan van de overheid richting de zomer. Er zullen steeds meer basismaatregelen wegvallen en we hebben zelfs vernomen dat de horeca per 1 […]

Subsidie afgelaste evenementen vanaf 1 juli 2021

Wel of niet organiseren! Moet de Rijksoverheid een evenement dat u organiseert verbieden door coronamaatregelen? Dan maakt de subsidieregeling evenementen het mogelijk om uw gemaakte kosten te vergoeden. De overheid biedt zo meer perspectief voor de evenementensector en voor de samenleving. Lees de vragen en antwoorden over de regeling. Wat houdt de subsidieregeling evenementen in? Deze regeling maakt het […]

Checklist financiering!

Inleiding financiering Bij het starten van een bedrijf komt heel wat kijken. Een van de eerste dingen die goed geregeld moet worden is natuurlijk de financiering. Maar om een financiering rond te krijgen moet een startende ondernemer eerst een rechtsvorm kiezen. De rechtsvorm bepaalt namelijk onder andere de aansprakelijkheid voor schulden van het bedrijf en […]

Erasmus MC ontwikkelden een simulatietool – App- die horecaondernemers helpt om veilig open te gaan!

Samen Slim Open. Volle terrassen, vergaderzalen, hotels en restaurants. De wensdroom van iedere ondernemer in de hospitality-industrie, lijkt met de dag meer werkelijkheid te worden. Eind maart zou het écht kunnen gebeuren: de heropening van de terrassen in Nederland. Wageningen University & Research (WUR), TU Delft en het Erasmus MC ontwikkelden een simulatietool die horecaondernemers […]

Terrassen open?

Op 8 maart werd een nieuwe persconferentie gehouden over de maatregelen en eventuele versoepelingen omtrent COVID-19. Zo liet het kabinet weten plannen te hebben om de terrassen in de buitenlucht eind deze maand weer te openen. Een belangrijke stap naar ‘normaal’, maar een definitieve datum is nog steeds genoemd.  Horeca dicht De horeca is sinds […]

Tips voor veilige crowdfunding.

Crowdfunding! Crowdfunding klinkt sympathiek, maar er zit een flinke adder onder het gras zodra een ondernemer in zwaar weer komt. Crowdfundingsplatforms blokkeren namelijk vaak een schuldenakkoord met de investeerders. In plaats daarvan spreken de platforms de ondernemer in privé aan om de schuld aan de investeerders terug te betalen. Met alle gevolgen van dien, zoals […]

Hoe pak ik meer marge met mijn terras? 

Gratis deelname voor horecaondernemers en -managers. De Terras Kickstart is verdeeld over 4 dagen, met als rode draad: Marge verhogen. Elke dag heeft een ander thema én programma met uiteenlopende gasten die terug blikken op de actualiteiten, vooruit kijken, spreken over zakelijk succes of brandende kwesties. Horeca Misset biedt  een sterk online programma met livestream sessies, praktijkcases, […]

Weer klaar om te shinen in de horeca!

solliciteren in de horeca! Hoewel de horeca keer op keer klappen krijgt te verduren na een persconferentie, geeft de branche niet op. Sterker nog; we zien steeds meer horecavacatures op Facebook en Instagram voorbij komen. De ondernemers zijn klaar om weer te shinen met hun restaurant of café. Daarom kijken ze alvast verder dan deze […]