Werktijdverkorting en mogelijke opschaling voor de horeca!

1. Werktijdverkorting en mogelijke opschaling 2. Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) 3. bijzonder uitstel van betaling in de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting.   Ad1.  Werktijdverkorting en mogelijke opschaling Bedrijven die getroffen worden door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en aan alle voorwaarden voldoen, kunnen in aanmerking komen voor de huidige regeling […]

Huurprijsaanpassing, hoe gaat dat in zijn werk?

Als u een huurcontract aangaat, is de huurprijs natuurlijk een belangrijk punt. Maar kunt u nog iets als u na een tijdje vindt dat de huur te hoog is? En mag de verhuurder de huur zomaar verhogen als hij vindt dat die te laag is? Huurprijs bij de start.! Bij het aangaan van de huurovereenkomst […]

CHECKLIST WAT IN HET VERKOOPCONTRACT?

Wat moet er in een verkoopovereenkomst van een horecaonderneming? U begint met een omschrijving van wat er verkocht wordt. Bijvoorbeeld: Koper en verkoper komen overeen dat verkoper restaurant X aan [adres] overdraagt, inclusief alle daarbij behorende rechten en verplichtingen, zoals hieronder nader omschreven. 2. Vervolgens specificeert u wat er bij de verkoop is inbegrepen. Bijvoorbeeld: […]

Checklist financiering voor een horecabedrijf!

                                                                 Inleiding financiering Bij het starten van een bedrijf komt heel wat kijken. Een van de eerste dingen die goed geregeld moet worden is […]

Gasten betalen rekening via Tikkie?

Rekeninghouders kunnen elkaar betaalverzoeken sturen via WhatsApp. Handig om een barrekening te delen, en daarom erg populair. Waarom zo’n betaalverzoek niet via WhatsApp, sms of e-mail versturen met Tikkie voor bedrijven? Wat is ‘Tikkie’ ook alweer? Tikkie is een gratis app voor de iPhone met minimaal iOS 8 of een Android-toestel met minimaal OS 4.4. […]

Nieuwe horeca CAO is 1 januari 2020 een feit!

KHN is samen met CNV Vakmensen en FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. De achterbannen van CNV Vakmensen en FNV Horeca steunen dit resultaat. De nieuwe cao horeca gaat per 1 januari 2020 in en loopt tot en met 31 december 2020. Via deze horeca-cao worden de maatregelen uit de Wet arbeidsmarkt […]

Muziek en/of sport – TV programma’s afspelen in uw horecabedrijf?

Als U een horecabedrijf hebt, dan wilt u waarschijnlijk muziek en/of videobeelden kunnen afspelen voor uw gasten. In dat geval moet u rekening houden met de vergoedingen die u moet betalen voor het afspelen van ‘beschermde muziek en beelden’. De partijen die deze vergoedingen innen zijn Buma, Sena en Videma. Wilt u geen vergoedingen betalen […]

Voorlichtingcampagne over nieuwe regels arbeidscontracten en ontslag

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een voorlichtingstraject gestart om werkgevers en werknemers te informeren over de veranderende regels op het gebied van arbeidscontracten en ontslag. Op 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) in. Daardoor kunnen de rechten en plichten van iedere werkgever en werknemer in Nederland veranderen. Met […]

Vier jaar op rij omzetgroei eet- en drinkgelegenheden

Positieve verwachtingen horeca in 2020 ondanks daling vertrouwen De omzet van logiesverstrekkers, waaronder hotels en vakantieparken, nam met 0,1 procent toe in vergelijking met een kwartaal eerder. Het volume, de voor prijs gecorrigeerde omzet, steeg met 0,3 procent. De omzet van hotels nam met 0,4 procent toe, het volume met 0,2 procent. De omzet van overige logiesverstrekking, waaronder vakantiehuisjes en kampeerterreinen, […]

Procedure bij de verkoop van een horecabedrijf

  Een horecaondernemer die besloten heeft zijn bedrijf te verkopen, zal rekening moeten houden met een aantal aspecten. Het is voor hem / haar onder andere van belang om te weten: Hoe en wanneer hij / zij zich moet voorbereiden op de verkoop Hoe de verkoopprijs bepaald moet worden Hoe de ondernemer zijn / haar […]