Gasten betalen rekening via Tikkie?

Rekeninghouders kunnen elkaar betaalverzoeken sturen via WhatsApp. Handig om een barrekening te delen, en daarom erg populair. Waarom zo’n betaalverzoek niet via WhatsApp, sms of e-mail versturen met Tikkie voor bedrijven?

Wat is ‘Tikkie’ ook alweer?

Tikkie is een gratis app voor de iPhone met minimaal iOS 8 of een Android-toestel met minimaal OS 4.4. Consumenten gebruiken de app steeds vaker. Tip. Met de zakelijke versie stuurt u makkelijk betaalverzoeken naar uw klanten. De betaling verloopt via iDEAL en de eigen vertrouwde bank van uw klant. Tikkie is een initiatief van de ABN AMRO, maar ook klanten van andere banken in Nederland kunnen de app gebruiken. Tip.  Iedereen met een zakelijke betaalrekening in Nederland kan Tikkie voor bedrijven gebruiken, dus ook als u geen klant bent van de ABN AMRO.

Hoe werkt het? Als u geen klant bent van de ABN AMRO moet u zich voor Tikkie voor bedrijven wel aanmelden bij de ABN AMRO. Dat kan op de website, zoek naar Tikkie voor bedrijven en kies voor ‘Direct aanvragen’. Na het downloaden van de app in de Apple App Store of de Google Play Store kiest u in de app voor ‘Inloggen zakelijk’ en u geeft uw mobiele nummer en bankrekeningnummer op. Dan bent u klaar om betaalverzoeken te versturen via WhatsApp. Eigenlijk verstuurt u een iDEAL-link via WhatsApp.

Tip. U kunt tot € 5.000 per Tikkie versturen, en tot € 15.000 per dag ontvangen. Tip. U kunt de app zowel zakelijk als privé gebruiken. Wel even switchen tussen zakelijk en privé.

Ondernemer bij de ABN AMRO?

Ondernemers met een zakelijke ABN AMRO-rekening kunnen betaalverzoeken ook vanuit Internet Bankieren Zakelijk aanmaken. De eerste keer kiest u alleen welke bankrekening u voor Tikkie wilt gebruiken.

Tikkie-link … U maakt het Tikkie-betaalverzoek aan en u ontvangt een Tikkie-link. Deze link, eigenlijk een iDEAL-link, kunt u eenvoudig aan een factuur, WhatsApp of sms toevoegen en versturen. U kunt tot € 1.500 per Tikkie versturen, en tot € 5.000 per dag ontvangen.

Tip. Professionaliseer en personaliseer uw Tikkies, gebruik uw logo en teksten.

Ontvangst. De ontvanger betaalt via iDEAL aan een ABN AMRO-tussenrekening. Van deze rekening worden de betalingen aan u overgemaakt. Dit gebeurt na maximaal één dag.

Tip. Verstuurt u veel betaalverzoeken tegelijkertijd? Overweeg dan via de Tikkie-portal te werken. Daar kunt u inloggen en meerdere Tikkies tegelijkertijd maken en versturen. Zie https://www.abnamro.nl/ – zoek op Tikkie voor bedrijven.

Voordelen?

Betaling geschiedt vaak razendsnel. 50% van alle betaalverzoeken wordt binnen een halfuur betaald, en 80% binnen een dag. Tikkie voor bedrijven kost:

€ 0,25 excl. btw per transactie tot 100 transacties
€ 0,20 excl. btw per transactie 101-500 transacties
€ 0,15 excl. btw per transactie vanaf 500 transacties

Tip. Vooral als u veel onderweg bent, is Tikkie handig. Denk aan loodgieters, storingsmonteurs, maar ook bezorgende winkeliers, etc. U stuurt uw ‘factuur’ via Tikkie. Als u het 06-nummer van uw klant niet kent, of als die zijn 06-nummer niet wil geven, kunt u een QR-code maken en die door uw klant in zijn bankapp laten scannen. Dan leest de app het bedrag uit die code voor uw klant.

 

Bron: ABN-AMRO