Gevolgen intelligente lockdown voor de Horeca!

De persconferentie is achter de rug maar er is nog steeds geen duidelijkheid voor de horeca.

We zitten in week 7 van de intelligente lockdown. Is de lockdown inmiddels nog wel zo intelligent? Het onbehagen over de coronamaatregelen groeit, de tegenstem wint in kracht. Het land wordt langzaamaan beter, maar de horecabranche is er slecht aan toe. Er gaan daarom steeds meer stemmen op om de horeca weer open te laten gaan.

Maar hoe combineren we de gezondheid van het land met het weer beter worden de horecasector? Ook de horecasector zal weer worden opgestart en dan kunt u maar beter een draaiboek hebben liggen hoe dit het beste kan.

Hopelijk heeft u als ondernemer voldoende financiële middelen om het nog even uit te zingen, maar er zullen helaas ook bedrijven zijn die op zeer korte termijn in financiële nood komen.

Wij willen graag de horeca ondernemers bijstaan en kijken waar we kunnen helpen en ontlasten. Door onze jarenlange ervaring in en om de horeca zijn wij van veel mogelijkheden op de hoogte en kunnen we wellicht (gedwongen) verkoop voorkomen.

Mocht het niet anders kunnen is het zeker niet de ideale tijd voor verkoop, dat realiseren wij ons terdege, maar soms is dit beter dan het alternatieve scenario.

Speciaal voor u, de horecaondernemer, willen wij er zijn in deze onzekere tijd.

Neem gerust contact op met ons voor meer vrijblijvende informatie of een luisterend oor.


Laatste nieuws voor 2e steunpakket en eerdere opening van de horecabedrijven.

Het kabinet zal binnenkort bekendmaken dat de steunmaatregelen voor bepaalde groepen ondernemers met nog eens drie maanden worden verlengd. Dat meldt Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers in BNR Ask me Anything. De evenementenbranche ligt tot zeker 1 september stil en krijgt daarna waarschijnlijk te maken met veel beperkingen. Dat komt eraan, dus iedereen wordt ergens wel weer geholpen waar dat nodig is.’

Bron:

2e kamerdebat van afgelopen dinsdag 22 april.

link naar het Debat van de 2e kamer