BookDinners: Van, voor en door restaurants!

Reserveren voor een lunch of diner bij een horecabedrijf!

BookDinners is een initiatief van- voor en door horecaondernemers in Nederland, om een alternatief te bieden voor de bestaande reserveringsplatforms. Restaurants hebben moeite met de machtsvorming van de bestaande commerciële reserveringsplatforms die vooral op basis van commissie per reservering werken. BookDinners werkt op basis van een vaste lage bijdrage per maand én wordt bestuurd door de horecasector, zodat de collectieve belangen gedekt worden.

Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horea Nederland | KHN: “De bestaande reserveringsplatforms hebben zich de afgelopen jaren ingespannen om nieuwe gasten voor restaurants te vinden. Daar zijn veel horecaondernemers blij mee. Maar we zien ook dat er een sterke concentratie plaatsvindt op het gebied van online reserveringsplatforms en dat daarmee de positie van de restaurants verandert. Het is voor de restaurants steeds belangrijker om klaar te zijn voor een nieuwe generatie gasten; mensen die zich steeds meer online oriënteren, online een tafel reserveren en erg gericht zijn op promoties of specials. Daarom is dit wat mij betreft hét moment om als horeca met elkaar weer de regie te pakken. Dat doen we met BookDinners: het nieuwe reserveringsplatform van, voor en door restaurants.”

In BookDinners werkt Koninklijke Horeca Nederland onder anders samen met de oorspronkelijke oprichters van BookDinners enerzijds, en met de Samenwerkende Horeca Ketens, Centrum voor Publieke Innovatie en HorecaDNA anderzijds. Alle vooraanstaande leveranciers van reserveringssoftware voor restaurants zijn gekoppeld aan BookDinners. De rol van Centrum voor Publieke Innovatie is facilitator en investeerder. CPI brengt als verbinder alle belanghebbenden bijeen om het collectieve concept een succes te maken.

HorecaDNA is partner van BookDinners en van KHN. Ons register van restaurants is het vertrekpunt voor correcte vermelding op BookDinners. Doe als restaurant ook mee met BookDinners.

Meer informatie vindt u op de site van Bookdinners.