Vorden | Horecalocatie met winkelruimte

Gegevens van dit object

Status: Te Huur
Objectnummer: VMH2-781
Prijs huur: € 2.200,- per maand
Bedrijfsoppervlakte: 150 m2
Bedrijfswoning: Nee
Speelautomaten: Nee
Brouwerijverplichting: Nee
Terras: Ja
Leveranciers: Nee

Object informatie

Te huur: horecalocatie in totaal vernieuwd monumentaal Stationsgebouw
Na een lange periode van leegstand zal het Stationsgebouw van Vorden nieuw leven worden ingeblazen. De start van de renovatie staat op dit moment gepland voor na de zomer. Als alles is afgerond wordt het Stationsgebouw een plek voor horeca, een winkel en diverse maatschappelijke en culturele activiteiten.

Voor de horecafunctie, en bij voorkeur ook voor de winkelfunctie, zoeken wij een ondernemer!

  • Nieuw casco afgewerkte locatie met installaties, inclusief keuken;
  • Lichte horecavergunning (omgevingsvergunning);
  • Overleg met de stichting vindt plaats over inrichting en eventuele financiering hiervan (bar, meubilair, verlichting);
  • In de oplevering wordt rekening gehouden met duurzame energievoorziening en inrichting;
  • Gratis parkeerplaatsen naast het pand;
  • Verkenning rondom terrasfunctie en herinrichting van de directe omgeving lopende.

Wij zoeken een enthousiaste ondernemer met de wens om naast horeca ook de verbindende factor te zijn richting Stichting Vorst die zorg zal dragen voor programmering van maatschappelijke en culturele activiteiten in de voormalige bagageloods van het pand.

Oppervlaktes

  • Circa 95 m² horeca (inclusief keuken en opslag);
  • Circa 25 m² winkel;
  • Circa 40 m² gedeelde ruimtes (entree/verkeersruimte 28m², toiletten 11m²);
  • Circa 95 m² ruimte voor maatschappelijke en deels commerciële activiteiten, die aansluiten bij de maatschappelijke functie van de locatie

Het concept
De intentie is om een horecaformule neer te zetten die aanvullend is aan horeca in het dorp en zich richt op overdag met daar waar mogelijk uitloop naar een setting met een eenvoudig dagmenu. Ook zijn er mogelijkheden om een voorstelling te bezoeken vooraf met een theaterdiner. De voormalige wachtkamers (De Restauratie) zijn in de avonden ook beschikbaar te maken voor bijeenkomsten tot zo’n 35 personen.

De Spoorwinkel biedt streekproducten, en kan in aanbod ook aansluiten bij de activiteiten in de rest van het gebouw. Een kleine galerie die vanuit de winkel doorloopt in het horecadeel zou daarbij tot de mogelijkheden horen. Voor de voormalige bagageloods verzorgt Stichting Vorst een boeiende en afwisselende programmering op het vlak van cultuur, kunst en educatie voor diverse doelgroepen. De horecaondernemer heeft in overleg met Stichting Vorst de mogelijkheid hiervoor de invulling vanuit De Restauratie te geven en kan zelf ook beschikken over een nader te bepalen aantal dagdelen op jaarbasis in Perron Acht.

Aangezien de drie functies horeca, winkel en maatschappelijk culturele invulling van de benedenverdieping in elkaar overlopen, bestaat hier voor de horecaondernemer de mogelijkheid om op verschillende manier inkomsten te genereren. Uiteraard alles in samenspraak met de Stichting Vorst.

De ondernemer

  • Heeft affiniteit met maatschappelijke activiteiten als kunst, cultuur en educatie;
  • Is creatief met een flexibele werkhouding;
  • Wil breed denken over de invulling van de horeca- en winkelfunctie;
  • Vindt het aantrekkelijk om in een context te werken waarin verbinding met andere partijen nodig is, daarbij is Stichting Vorst een belangrijke gesprekspartner;
  • Verkent mogelijkheden rondom een duurzame bedrijfsvoering en wil verkennen welke lokale producten en dienstverlening daarbij kunnen passen;
  • Leidt als beheerder de dagelijkse gang van zaken voor Horeca en Spoorwinkel en verricht op verzoek van de Stichting Vorst hand en span diensten voor Perron Acht. Daarbij is de Stichting Vorst de verhuurder en exploitant van Perron Acht;
  • Is een gastheer/vrouw met horeca-ervaring;
  • Weet goed te plannen en organiseren;
  • Streeft perfectie na zowel culinair, als in presentatie en uitstraling van de locatie;
  • Is thuis in het financiële beheer voor de verschillende onderdelen;
  • Weet medewerkers/vrijwilligers te motiveren.

Voor meer informatie neem contact op met Roelof Wester: 06-15048789 of via de mail: roelof@horecapachter.nl.

Disclaimer

Interesse?
Neem direct rechtstreeks contact op!

horecapachter 06-15048789 roelof@horecapachter.nl

Deel dit object

Meer informatie?

Meer informatie over Vorden | Horecalocatie met winkelruimte?

Ga direct naar de makelaar